Itse tehty mysli

Elokuun alussa kirjoittelin koululaisille tekemistäni välipalapatukoista. Ystäväni oli lukenut postauksen ja kysyi että olenko tehnyt itse mysliä. No, en ole. Muutamaa reseptiä olen kyllä katsonut, mutta tehnyt en ole. Meillä syödään jonkin verran mysliä, joten päätin kokeilla ystäväni suosittelemaa reseptiä.
 

 MYSLI

5dl isoja kaurahiutaleita
5dl ruishiutaleita
2dl erilaisia siemeniä (auringonkukan-,kurpitsansiemeniä...)
4dl erilaisia pähkinöitä (cashew-,pekaani-, saksan-, hassselpähkinä, manteli...)
2dl kuivattuja hedelmiä (rusinat,karpalot...)
(Tattarihiutaleita)
0,6dl oliiviöljyä
3rkl hunajaa
Kanelia
Kardemummaa
Suolaa

Sekoita isossa kulhossa kaura- ja ruishiutaleet, siemenet sekä murskatut pähkinät. Lisää joukkoon mausteet maun mukaan. Seos on sen verran suuri, että kannattaa laittaa mausteita "runsaasti", jotta kanelin ja kardemumman maut tulevat esiin. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja sulata sekoittaen joukkoon hunaja. Kaada öljy-hunajaseos hiutale-siemen-pähkinä seokseen, sekoita hyvin. Kaada seos leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda seos uunissa 175-astetta noin 15 min. Kääntele seosta välillä. Anna mysliseoksen hetki jäähtyä. Lisää joukkoon kuivathedelmät ja tattarihiutaleet.
Tattarihiutaleet unohtuivat kauppaan, joten niitä emme laittaneet lainkaan. Myös kanelin ja kardemumman jätimme pois allergia syistä. Rusinat ja karpalot antoivat mukavaa makeutta sekä makua mysliin. Joten, emme muita ns mausteita jääneetkään kaipaamaan.
 
Mysliä olemme ehtineet tekemään jo kolme annosta. Koululaiset kun ovat löytäneet myslistä mukavan välipalan. Joukkoon ovat sekoittaneet maustamatonta jogurttia. Joten, terveellinen ja hyvä vaihtoehto välipalaksi.
 
Huomenna on jälleen perjantai ja viikonlopun vapaat edessä. Meillä täällä rannikolla vietetään Venetsialaisia eli kesäkauden päätöstä. Mukava viikonloppu siis edessä!
 
Oikein mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua kaikille!
 
Kaisa

Kommentit

  1. Mä tein kerran, mut ne paloi vähän ja maku ei ollut mitä parhain. Sen jälkeen en oo yrittänyt :D. Ehkä voisin joku pvä taas kokeille:)

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasin itsekin että aika tarkka saa olla paaahtamisen kanssa, tulee paahdettua mutta ei liikaa. Kannattaa kokeilla jos myslistä tykkää!

      Poista
  2. Ihana myslin ohje!❤️
    En ole koskaan tehnyt, vaikka meilläkin myslistä tykätään.
    Mukavaa viikonloppua sinulle!😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kuin testaamaan. Helppo on tehdä ja nopeasti kulho tyhjenee!

      Poista
  3. Täytyisi kyllä kokeilla tätä itsetehtyä mysliä, kun aina tulee ostettua ihan valmiina. Mukavaa alkavaa viikkoa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kuin kokeilemaan! Ja, itse kun tekee niin saa juuri oman makuista, jo kuivia hedelmiä vaihtamalla saa uuden maun.
      Mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  4. Nam, ihan koukussa ja sain ystävältä itse tehtyä ja olenkin kaivannut reseptiä. Kiitos tästä herkkureseptistä ja oikein mukavaa uutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin!
      Mysliä on helppo tehdä, vaikka aika monta ainetta onkin.

      Poista
  5. Nää on niitä asioita, joita olen aina ajatellut, että PITÄISI kokeilla:) Näyttää namilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuule, vastaava PITÄISI lista löytyy täältäkin. :) Joo, mutta jos teillä syödään mysliä niin kantsii kokeilla tehdä, helppo ja nopea.
      Mukavaa viikkoa!

      Poista
  6. Näyttää tosi hyvältä! Nopea ja energiapitoinen välipala, jota meillä aikoinaan tytöt tykkäsivät syödä usein heti koulupäivän jälkeen. Mieheni ostaa edelleen itselleen aina valmista, mutta taidan ehdottaa tätä sinun reseptiä hänellekin :) Itse en voi pähkinä- ym. allergioiden takia mysliä popsia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vinkkaa ihmeessä miehellesi, meidän miehet suossittelee. :)
      Mukavaa alkanutta viikkoa teeille!

      Poista
  7. Täällä on vielä myslin teko kokeilematta, vaikka monesti on ollut mielessä. Varmasti terveellistä ja hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, jos mysli kuuluu teidän syötäviin herkkuihin!

      Poista
  8. Itse tehdyssä myslissä on parasta, kun sitä voi varioida loputtomasti. Ihanalta kuulostaa tämä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepäs se juuri on, kun jokainen saa maustaa juuri niin kuin itse tykkää!

      Poista
  9. Täytyy kyllä kokeilla itsekin, aina vaan ajatuksen tasolle jäänyt..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin usein käy, ajattelee tekevänsä mutta ei sitä sitten vaan tule tehtyä. Mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  10. Kuulostaa ihanalta ja kiitos ohjeesta.Tätä aion ehdottomasti kokeilla :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti